Dirigent Con Amore
Adres:
Bij voorkeur alleen via onderstaand contactformulier.
http://c-koren.be
Stuur een e-mail. Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.
Overige gegevens:

Veerle Claessens behaalde haar diploma ‘notenleer’ aan de muziekacademie Jozef Pauly, in Ekeren.  Ze kreeg er pianoles van Mevr. Ria Verbeelen.  Ondertussen was ze ook reeds gestart in het kinderkoor de Lambertijntjes o.l.v. Jozef Cleymans.  Ze zong haar hele jeugd bij Carmina, en later ook bij Cantilene, toen reeds o.l.v. Luc Anthonis.  Ze heeft enkele jaren bij Con Amore gezongen, maar haar hart bleef bij Carmina.  Aanvankelijk stond ze Mr. Cleymans bij met enkele praktische, administratieve taken.  Al snel vroeg hij haar meer en meer om eens een repetitie over te nemen.  Stilaan groeide dit uit tot een ware ‘duobaan’ als dirigent van Carmina.

Later nam Veerle het dirigeerstokje volledig over.  Ze mocht met Carmina enkele mooie momenten beleven.  Denk maar aan het jeugdkorenfestival in Nantes, de koorreizen naar Tsjechië en Denemarken.  O.l.v. Veerle slaagde Carmina erin om in de Wimpelreeks een eerste prijs ‘Cum Laude’ in de wacht te slepen op het Europees Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt .
Ondertussen volgde Veerle de opleiding ‘onderwijzeres’ en ze geeft al jaren met hart en ziel les in de Lagere School Groenendaal in Merksem.
Veerle volgde in het verleden enkele cursussen voor dirigenten, en een cursus ‘musiceren in het lager onderwijsl’.
Na enkele jaren, en gezinsuitbreiding, zag Veerle zich genoodzaakt om een geschikte opvolger te vinden als dirigent voor Carmina, ze gaf de leiding door aan An Meeusen.
In 2010 werd ze door Veerle Hellemans gevraagd om liedjes te schrijven voor het project van de Lambertijntjes ‘Klokslag’.  Voor het  concert ‘Beestenboel’ heeft Veerle enkele liederen bewerkt voor Con Amore.  Samen met Veerle Hellemans en enkele leden van Con Amore heeft ze het totaalbeeld van dit concert uitgewerkt.  De muzikale kriebels hadden haar weer compleet in hun greep, en ze besloot om lid te worden van Con Amore.  Een half jaartje later vroeg Jef Cleymans haar opnieuw om het dirigeerstokje over te nemen.  Zo staat Veerle nu sinds pasen 2012 voor Con Amore.

Login Form