Cantando

Cantando Dirigent Luc Anthonis kiest zijn zangers, sinds de oprichting van het koor, na een stemtest, niet louter in functie van de individuele kwaliteiten, maar ook in functie van de groep. Zo ontwikkelt het koor de homogene koorklank die het keurmerk van Cantando is geworden. Het koor telt 35 leden.

Dirigent : Luc Anthonis.

Repetitie : Maandag van 20u30 tot 22u30 in de kapel (hoek Groot Hagelkruis en Steenstraat).

Cantando wil grotere muziekwerken en liederen brengen uit alle stijlperiodes en genres. Op het programma staan zowel a capella-muziek als werken met piano-, orgel- of orkestbegeleiding.

De klemtoon van het repertoire van Cantando ligt op hedendaagse koormuziek. Voorbeelden zijn het “Magnificat” van Arvo Pärt en dat van Vic Nees, de “Missa Brevis” van Knut Nystedt of de “Missa in deo salutare meo” van Pekka Kostiainen. Vlaamse componisten spelen een voorname rol op de repertoirelijst, zoals blijkt uit de creaties van  “Ballet For Voices” van Rudi Tas en “Sounds of Earth” van Erika Budai, die speciaal opgedragen worden aan Cantando. Van Vic Nees creëert het koor “Trois Complaintes” op tekst van Liliane Wouters. 

Login Form