Caljenté

Inge Hellemans Inge Hellemans (°1976) zette haar allereerste muzikale stapjes in 1983, bij de C-koren,  toen ze bij de Lambertijnen kwam zingen.

Op 8-jarige leeftijd stapte ze naar de gemeentelijke muziekacademie van Ekeren, waar ze gitaar volgde bij Brigitte Ryckaert en daarna bij Paul Verstraeten.

Binnen de Ekerse C-koren doorliep ze nadien de verdere koorcyclus; ze zong bij het jeugdkoor Carmina (o.l.v. Jef Cleymans en later Veerle Claessens) , het jeugdkoor Cantilene en het vocaal ensemble Cantando (beiden o.l.v. Luc Anthonis).

Na haar humaniora (Latijn-Grieks) ging Inge naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, waar ze gitaar studeerde (bij Victor Van Puyenbroeck en Roland Broux). Ze volgde er ook als nevenvak koordirectie.

Momenteel geeft Inge les aan de kunstacademie Beveren, waar ze naast gitaar ook begeleidingspraktijk en groepsmusiceren geeft.

Wat haar vooral boeit en aanspreekt is het samen kunnen (laten) musiceren. Zo richtte ze in Beveren mee het gitaarorkest op, bestaande uit een 60-tal gitaristen (van beginnende tot (ver)gevorderde samenspeler)

Naast het zingen in koor, voelde Inge ook al snel de “dirigeermicrobe”. Zo dirigeerde ze het koor Schalmarus (Ranst) (van 2000 tot 2007).Ze richtte mee het koor Korokan op (Zandhoven) (dat ze dirigeerde van 2007 tot 2022).  

Sinds 2022 nam ze binnen de C-koren de dirigeerfakkel over van Tine Rabijns, waar ze nu de fjine groep Caljenté onder haar vleugels heeft.

Login Form