omslagfoto min

Middelburg Volkoren 2 juni 2018

veerle Veerle Claessens start in 1971 in het kinderkoor ‘de Lambertijntjes’ o.l.v. Jef Cleymans. Ze zingt haar hele jeugd bij Carmina, en later ook bij Cantilene, toen reeds o.l.v. Luc Anthonis. Ze behaalt haar diploma ‘notenleer’ aan de muziekacademie Jozef Pauly, in Ekeren. Ze volgt er pianoles bij Mevr. Ria Verbeelen. Ze zingt ook enkele jaren bij Con Amore, maar haar hart blijft bij Carmina. Aanvankelijk staat ze Mr. Cleymans bij met enkele praktische, administratieve taken. Al snel groeit dit uit tot een ware ‘duobaan’ als dirigent van Carmina. Later neemt Veerle het dirigeerstokje volledig over. Ze mag met Carmina enkele mooie momenten beleven. Denk maar aan het jeugdkorenfestival in Nantes, de koorreizen naar Tsjechië en Denemarken. O.l.v. Veerle slaagt Carmina erin om in de Wimpelreeks een eerste prijs ‘Cum Laude’ in de wacht te slepen op het Europees Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt.
In deze periode volgt Veerle dirigentenopleidingen bij Johan Van Bouwelen, Roger Leens, Juliaan Wilmots, Michael Scheck, Ignace Thevelein, en ook in het buitenland bij Edward Higgingbottom.

Na enkele jaren, en gezinsuitbreiding, ziet Veerle zich genoodzaakt om een geschikte opvolger te vinden als dirigent voor Carmina, ze geeft de leiding door aan An Meeusen.

In 2010 vindt ze de weg naar de C-koren weer, door mee te werken aan de projecten ‘Klokslag’ en ‘Beestenboel’. De muzikale kriebels hebben haar weer compleet in hun greep, en ze wordt lid van Con Amore. Een half jaartje later vraagt Jef Cleymans haar opnieuw om het dirigeerstokje over te nemen. Zo staat Veerle nu sinds Pasen 2012 voor Con Amore. Zij volgt opnieuw een opleiding bij Jan Vuye, Dieter Staelens, Eric Demarbaix en zangcoach Kim Meyns. Bij deze laatste volgt ze regelmatig zangles.

Login Form