De Lambertijnen

Tom Johnson Tom Johnson werd geboren op 24 januari 1988. Hij start op negenjarige leeftijd zijn muzikale opleiding aan de academie van Ekeren, waar hij voor het instrument viool kiest. Later volgt hij aan deze academie nog piano, zang en AMT. In 2006 studeert hij hier af met grootste onderscheiding en besluit zijn vioolstudies verder te zetten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij viooldocent Guido De Neve. In 2011 behaalt hij zijn Master diploma met grote onderscheiding.
Hij volgde reeds masterclasses bij o.a. Igor en Vesna Grupmann, István Párkányni, Elliot Lawson en Ning Kam.

Orkestervaring deed hij op onder de kundige leiding van dirigenten zoals Yoel Levi, Ivo Venkov, Ivan Meylemans, Jaap van Zweden en Philippe Herreweghe.
Naast de viool koestert Tom een grote liefde voor koormuziek. Hij zingt in Cantilene (Jeugdkoor van het jaar 2009).
Aan het conservatorium volgt hij koordirectie bij Geert Hendrix en Luc Anthonis. Voor dit vak dirigeert hij tijdens zijn opleiding enkele projectkoren en het Lierse koor Helicon. Hij dirigeert Requiem van Fauré en Duruflé, maar ook hedendaagse a capella koormuziek (Missa in Deo salutare Meo van Pekka Kostiainen).
Tom is de vaste dirigent van Die Cierlycke. Met dit koor uit Mortsel bracht hij reeds enkele mooie resultaten op het podium zoals het Te deum van Charpentier en Ode for St. Cecilia’s day van Haendel, Gloria van Vivaldi en Missa Pastoralis Bohemica van Jan Jakub Ryba. Tom blijft zich bijscholen als dirigent, in de zomer van 2012 nam hij deel aan de Kurt Thomas cursus in Nederland.
Sinds September 2012 is hij tevens vaste dirigent van het gelijkstemmig jeugdkoor Carmina. Tom verklapte ons dat het zijn bedoeling is om het plezier dat hij zelf beleeft aan het zingen ook met Carmina te bereiken.

 

 

Loore Nelen Loore Nelen werd geboren op 25 maart 2000. Op 11 jarige leeftijd begon ze te zingen bij De Lambertijnen. Op dit ogenblik is ze zingend lid bij het Jeugdkoor Cantilene.

Ze behaalde haar diploma notenleer en gitaar aan de muziekacademie van Kapellen en studeert er nu nog viool. Sinds 2017 studeert Loore Productontwikkeling aan de UA.

 

Login Form