Op hun vrije zaterdagavond komen een 50-tal jongeren tussen 17 en 25 jaar samen om te zingen. Aanvankelijk opgericht (1977) om de doorstroming van het jeugdkoor Carmina naar het gemengd koor Con Amore te vergemakkelijken, kreeg Cantilene van meet af aan een eigen plaats binnen de C-korenfamilie. Zes maanden na de oprichting behaalde Cantilene in 1978 onder leiding van Jozef Cleymans een Eerste Prijs Summa Cum Laude (97 %) op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te NeerpeltSindsdien geeft het koor succesvolle concerten in Vlaanderen, namen zij deel aan de "Night of the Proms" in Antwerpen, behalen 5 Eerste Prijzen in de Wimpelreeks van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt, behalen een tweede plaats op het Nausikafestival in 1988 te Brussel en nemen deel aan projecten zoals "Van toren tot toren" in Antwerpen.

Ook hun deelname aan de wedstrijd Koor van het jaar gaat niet ongemerkt voorbij. In 2003 winnen zij de wedstrijd van de Konsinjoorkes in Kontich.

Ook concertreizen staan op het programma: Duitsland, Spanje, Wales, Polen, Denemarken, Letland, Andorra, Budapest …

Het repertorium is erg verscheiden en omvat zowel religieuze als profane muziek. Het jeugdkoor beschikt over een ruime keuze koorwerken, waardoor het mogelijk is een wandeling te maken door de gehele muziekgeschiedenis. Enkele grotere concertwerken staan op het programma, net als een gehele waaier negrospirituals.

Login Form